ЛОВИКО СУХИНДОЛ

ЛОВИКО СУХИНДОЛ е пряк приемник на най-старата лозаро-винарска кооперация в България, основана през 1909 година. Понастоящем нашата компания е един от най-значимите фактори в българското винарство. Годишното ни производство надвишава 5 милиона литра, като около 50% от продукцията е предназначена за износ в десетки държави по целия свят.

Винарна ЛОВИКО СУХИНДОЛ се намира в северния лозарски район на България и се числи към регион Дунавска равнина. Специализирана е в производството на качествени вина и ракии от червени и бели сортове грозде. Виненият асортимент е много широк и покрива масови вина, сортови вина, резерви и специални селекционни вина. Във вековните ни изби се съхранява богата сбирка от колекционни и енотечни вина.

ЛОВИКО СУХИНДОЛ е част от Северния път на виното в България. Компанията поддържа уникален за страната музей на своята история и на местните лозарски и винарски традиции. Ние сме българската компания пионер в дегустационния и винения туризъм и развиваме тази дейност от десетилетия.

Контакти:

Адрес: Сухиндол, ул. "Росица" 156 e-mail: office@lovico.eu web site: http://lovico.eu/