Общинска администрация Гоце Делчев

Гоце Делчев е град в Югозападна България. Той се намира в Област Благоевград и е в близост до река Места. Градът е административен център на Община Гоце Делчев. До 1951 година името на града е Неврокоп.

Община Гоце Делчев (територия 330 кв. км, население 32 784 ж.) се намира в Югозападна България и граничи с общините Банско, Гърмен, Хаджидимово и Сандански. Обхваща живописната Гоцеделчевска котловина на река Места, части от Южен Пирин и Западните Родопи. Включва общинският център – гр.Гоце Делчев (20 533 ж.) и 10 села: Мусомища, Делчево, Буково, Борово, Корница, Лъжница, Брезница, Господинци, Баничан и Добротино.

Общината се утвърждава като територия със стабилно икономическо развитие. Безработицата е под средната за страната. Ръстът на инвестициите и развитието на частната инициатива е висок. Повечето регистрирани фирми (над 90%) са малки и средни. Относителният дял на заетите в индустрията е 72.5%, в услугите - 26%, а останалите - в селското стопанство.

Контакти:

Адрес: Гоце Делчев, ул.Царица Йоанна 2 Телефон(и): 088 800 60 80 e-mail: oba@gocenet.net web site: http://www.gotsedelchev.bg/