Общинска администрация Камено

Община Камено се намира в Югоизточна България и е една от съставните общини на Област Бургас. Общината има 13 населени места с общо население 10 393 жители
Камено е град в Югоизточна България. Намира се в Област Бургас, в близост до градовете Бургас и Българово. Градът е административен център на Община Камено.
География
В землището на Камено се намира и село Свобода, което няма собствено землище.
История
Селището се нарича Кайлий до 1934 година, когато е преименувано на Камено. През 1974 г. Камено е обявен за град.
Релеф
Територията е разположена в равнинната част на Югоизточна България, по долното течение на река Айтоска. Надморската й височина е от 20 до 45 метра.
Води
КаменоПо-значими водни артерии в общината са реките Айтоска, Русокастренска, Чекърлийка и др. Общата им дължина е 45 км. Микроязовирите и водоемите са 27 броя. Площта на реките е 420 дка, на язовирите, водоемите и каналите - 5123 дка, на езерата - 2715 дка, на блатата и мочурищата - 679 дка, на рибарниците - 340 дка.
Климат
Бургаската низина, в която се намира община Камено, се характеризира като отделен климатичен район в черноморската климатична подобласт в системата на континентално-средиземноморската климатична област. Типични за района са продължителното и меко лято и малкото количество на летните валежи.

Контакти:

Адрес: Камено, ул. "Освобождение" 101 Телефон(и): 056 960070 e-mail: obshtina@kameno.bg web site: http://www.kameno.bg/