Общинска администрация Сандански

Община Сандански (1002 кв. км, население 46113) е най-голямата в Благоевградска област, като обхваща 54 селища – градовете Сандански и Мелник и 52 села. Разположена сред величествения Пирин и граничните с Гърция и Македония планини Славянка, Огражден и Малешевска, тя заема голяма част от обширната Санданско-Петричка котловина с живописната долина на Средна Струма. През територията й преминава международният път Е79 и международната ЖП линия София – Кулата – Атина.

Сандански е град в Югозападна България. Тракийското селище, намирало се на днешното землище на града, се е наричало Медиус (т.е. между трите планини - Пирин, Огражден, Алиботуш). По-късно римляните нарекли селището Дезудава, а дошлите след византийците славяни го нарекли Свети Врач. Той се намира в Област Благоевград и е в близост до град Мелник. Градът е трети по големина в областта след Благоевград и Петрич и е административен център на Община Сандански.

Градът се намира в Санданско-Петричката котловина, в подножието на Пирин. Курортът отстои на почти еднакво разстояние от София и Солун и е важен център по международната магистрала Е 79. През града минава и железопътна линия по трасето София - Кулата - Солун.

Контакти:

Адрес: Сандански, бул. "Свобода" 14 Телефон(и): 0746 89097 e-mail: oba_sandanski@abv.bg web site: http://sandanskibg.com/