Общинска администрация Хаджидимово

Добре дошли в сърцето на Югоизточните Балкани – кръстопът на най-древните европейски цивилизации.
Община Хаджидимово се намира в Югозападна България и е една от съставните общини на Област Благоевград. Общината има 15 населени места с общо население 9 981 жители (01.02.11 г.).
На запад общината граничи с община Сандански, на север – с Гоце Делчев и Гърмен, на изток – със Сатовча и на юг общинската граница съвпада с държавната граница на България с Гърция. Територията на общината обхваща най-южната част на източните склонове на Пирин планина, част от планината Славянка, малка част от югозападните склонове на Дъбрашкия рид на Западните Родопи, и част от Гоцеделчевската котловина и долината на р. Места. Разполага със добър природен потенциал и висок биоклиматичен потенциал. Центърът на общината – град Хаджидимово, отстои на 115 km от областния център – град Благоевград, на 212 km от столицата – град София, на 161 km от гр. Пазарджик (през Якоруда и Юндола), на 199 km от Пловдив и на 17 km от държавната граница с Република Гърция (ГКПП Илинден).

Контакти:

Адрес: Хаджидимово, пл. “Димо Хаджидимов” № 46 Телефон(и): 07528 8922 ; 0882 808474 e-mail: obshtina_hadjidimovo@mail.bg web site: http://www.hadzhidimovo.com/