Първи май – Дъщерно АД

Фирма "Първи май" Дъщерно АД се намира на територията на гр. Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново в промишлената зона на запад непосредствено до града.
Дружеството е създадено за проекто - проучвателна, консултантска дейност и производство на технологично оборудване за живодновъдството във всичките му направления /птицевъдство, свиневъдство, овцевъдство, зайцевъдство/ и производство на машини и съоръжения за механизация на селското стопанство.

І. Машини и съоръжения за механизация на процесите в селското стопанство
1. Фамилия тороразпръсквачки предназначени за слято разпръскване на минерални торове при подхранване и основно торене. Произвеждат се четири типоразмера според вместимостта на бункера - ТНЦ-150, ТНЦ-250, ТНЦ-600, РПУ-2,5М и ТЦ-2. Новоусвоеният Тороразпръсквач ТЦ-2 се изпълнява като навестна и прикачна машина. Разпръскването на тора се осъществява с два диска и е избегната транспортната линта за подаване на тор. Системата за разпръскване с два диска води до по равномерното наторяване по цялата работна ширина.
2. Зърносушилня с производителност 100 т/ч - ЗСШ-100 - стационарна, двуколонна с непрекъснато действие. Вместимостта на сушилнята е 48 куб.м.
3. Зърносушилня с производителност 40 т/ч - ЗСШ-40 - стационарна, едноколонна с прекъснато действие. Вместимостта на сушилнята е 12,7 куб.м. Зърносушилните са предназначени за сушене на зърно от царевица, пшеница, слънчоглед, сорго, ориз и др.
4. Елеватори с производителност 25 т/ч и 50 т/ч - кофични предназначени за транспортиране на зърно.
5. Шнекови транспортьори и зърнотоварачи - произвеждат се шнекови транспортьори и зърнотоварачи с диаметър на витката Ф100 мм, Ф160 мм, Ф200 мм. Дължината на ШТ е от 3 до 21 м. като транспортьорите с диаметър на витката Ф100 мм са тръбни, а транспортьорите с диаметър на витката Ф160 мм и Ф200 мм са тръбни и коритообразни. Зърнотоварачите Ф100 и Ф200 се произвеждат в два варианта - наклонени и "Т" образни.

ІІ. За живодновъдството се произвеждат:
1. Система машини за клетъчно отглеждане на кокошки носачки, която включва: - Триетажни клетъчни батерии БКН ЗЛ - Силозни бункери Б 5А и Б 10А - Транспортьори хоризонтални и наклонени за органичен тор - Клетка за кокошки носачки ККНМ - 60
2. Система машини за подово отглеждане на птици, която включва: - Хранилка верижно транспортна за птици ХВТП-222 и ХВТП-322 съответно двуулентна и триулентна - предназначена е за разнасяне на комбиниран фураж във вид на брашно или гранули при хранене на бройлери, подрастващи носачки или родителско стадо отглеждани подово - Поилна система ПНБ 16 и ПНБ 10 - поилната система е предназначена за поене на птиците след двумесечна възраст - Ограничители за разделно хранене - Тубусна хранилка
3. Транспортьор верижно планков обиколен ТВПО-100, 150 и 200м.
4. Транспортьор верижно планков наклонен ТВНП 9,2 м. Транспортьорите са предназначени за изнасяне на оборска тор.
5. Самохранилка СХПЛ - 5 ПСХУС -
6. Предназначени за сухо хранене на воля на подрастващите прасета и угояване на свине.

ІІІ. Резервни части за произвежданите машини.

Контакти:

Адрес: Полски Тръмбеш, ул. Индустриална № 6 Телефон(и): 06141 29 52, 06141 40 01 e-mail: parvimai@dir.bg