Целодневна Детска Градина “Слънце”

На 1.09.1962 г. в град Камено се открива детска градина.През 1970г.на педагогически съвет единодушно се приема,детската градина да носи името на смелата и безсмъртна Вела Пеeва.На 30.09.1985 г.е направена първата копка на ново детско заведение в града.

През 1999 година директор става Мария Иванова.На 1 юни 2001 година ЦДГ има ново име -"Слънце".Кръстник става изп.директор на ЛУКОЙЛ Нефтохим ООД - Бургас -г-н Ракитски.

През 2002 г. в детската градина идват представители от фондация за християнските и семейни ценности,които носят подаръци за Коледа на всяко дете.За първи път се обсъжда идеята за представяне на проект за работа с ромски деца и техните родители.Следващата година проекта стартира.Носи името "Вече знам и мога"(Подробности - тук ) На 15 октомври 2007 г. са открити копмютърни зали в двете сгради на "Слънце".

Детска градина “Слънце ” се стреми да осигурявa необходимите условия за физическото, духовното, нравственото и социално развитие на децата. Децата се възпитават в дух на мир и толерантност и се приобщават към българските традиции, културни и общочовешки ценности. Децата в детската градина се обучават по програмната система “Ръка за ръка”. Извън задължителната учебна програма съществуват допълнителни възможности за обучение по компютърна грамотност и християнска религия(За децата ромчета). Педагогическият екип на “Слънце” е с висока квалификация и се стреми към преквалификация, съобразена с европейските изисквания . Децата в детската градина са разделени на 8 групи в две сгради.

Контакти:

Адрес: Камено, ул. Царевец 8 Телефон(и): 05515 30 94 , 05515 20 51 web site: http://cdgslance.dir.bg/