ОП “Комплекс за детско хранене”

Общинско предприятие „Комплекс за детско хранене“ – Варна е специализирано звено на Община Варна, структурирано съгласно действащото законодателство и осъществяващо дейността си на основание Правилник, приет с Решение № 548 – 9 от Протокол № 10/26,27.07.2012 г. на Общински Съвет – гр. Варна.

Предметът на дейност на Общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ – Варна е приготвяне на храната за децата от 10 месечна до 3 годишна възраст, съобразно изискванията за рационално и диетично хранене в кърмаческа и ранна детска възраст за деца от неорганизирания контингент (непосещаващи детски ясли и яслени групи в ОДЗ) и за деца от организирания контингент (посещаващи детски ясли и яслени групи в ОДЗ) на територията на Община Варна.

ОП „КДХ“ обслужва дейностите пряко възложени от Община Варна, съобразно действащото законодателство. Стоките и услугите, предоставени на частни физически или юридически лица и организации се определя в Приложение №1 на Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Варна.

ОП „КДХ“ се ръководи и представлява от Директор с адрес на управление: гр. Варна, бул. Мария Луиза № 11

ОП „КДХ“ се стопанисва и поддържа собствеността предоставена му със Заповед на Кмета на община Варна в 3бр. детски кухни, 12 кухненски блокове в детски ясли, 18 яслени групи в ОДЗ –та и 23 пунктове за раздаване на храна.

Общинското предприятие е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити.

Контакти:

Адрес: гр. Варна, бул. Мария Луиза № 11 Телефон(и): 052 820 910 e-mail: op.kdh.vn@mail.bg web site: http://opkdhvarna.com/